ارت حفاظتی چیست و چه کاربردی دارد؟

ارت حفاظتی چیست و چه کاربردی دارد؟ نیروی برق با ورود به زندگی انسان‌ها توانست باعث پیشرفت‌های زیادی شود. امروزه می‌توان گفت که تمامی تجهیزاتی که انسان استفاده می‌کند، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم با برق کار می‌کند. البته باید توجه داشت که تجهیزات برقی، ممکن است گاهی اوقات برای انسان‌ها خطراتی همچون برق‌گرفتگی را به دنبال داشته باشند. در این صورت استفاده از ارت حفاظتی می‌تواند بهترین راه‌حل باشد.

سیستم ارتینگ به‌طور کلی با وصل کردن بدنه تجهیزات الکتریکی به زمین، باعث دفع برق اضافی موجود می‌شود. بدین ترتیب در صورت وقوع صاعقه، اتصال بدنه، اتصال فاز و نول یا نوسانات جریان برق هیچ‌گونه خسارت جانی و مالی ایجاد نمی‌شود. هرچند در گذشته چاه‌های ارت برای سیستم ارتینگ به کار می‌رفت، اما کم‌کم ارت الکتریکی جایگزین این چاه‌ها شد. EDS چیست؟

ارت الکتریکی سرعت، دقت و هوشمندی بسیار بالاتری نسبت به چاه ارت دارد. از طرف دیگر ارت الکتریکی از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون‌به‌صرفه است. این در حالی است که چاه ارت هزینه زیادی دارد. همچنین چاه ارت هرچند سال یک‌بار به دلایل مختلفی همچون زنگ‌زدگی، امپدانس بالا اشیاء الکتریکی و عدم تخلیه‌های الکتریکی مناسب مکرر از مدار خارج می‌شود.

ارت حفاظتی

ارت حفاظتی چیست؟

ارتینگ به‌طورکلی به معنای اتصال به زمین است. هدف از ارتینگ، تخلیه بار الکتریکی موجود در بدنه فلزی تجهیزات برقی است. در واقع لمس‌های متعدد دستگاه‌های الکتریکی توسط انسان و همچنین پدیده القای خازنی در اثر عبور جریان برق، باعث تجمع حجم زیادی از الکتریسیته ساکن روی بدنه این تجهیزات می‌شوند. در چنین شرایطی اگر شخصی به این دستگاه دست بزند، دچار برق‌گرفتگی شده و جان خود را از دست می‌دهد.

همچنین تخلیه ناگهانی این برق توسط دستگاه، باعث آسیب به بردها و خرابی تجهیزات برقی خواهد شد. بنابراین برای جلوگیری از وقوع چنین خسارت‌هایی باید از ارت حفاظتی استفاده کرد. ارت الکتریکی برق موجود در سطح بدنه فلزی دستگاه‌ها را جذب و دمپ می‌کند. بدین ترتیب به‌خوبی از جان انسان‌ها محافظت کرده و مانع از خرابی تجهیزات می‌شود.

ارت الکتریکی (EDS) و بررسی ویژگی‌های آن

دستگاه ارت الکتریکی که برخلاف چاه ارت، هیچ‌گونه وابستگی به زمین و جنس خاک ندارد. همچنین ازآنجاکه سایز کوچکی دارد، به‌راحتی می‌توان آن را جابه‌جا کرد. در حالی که عملاً امکان جابه‌جایی چاه ارت وجود ندارد. چاه ارت مکانیسم ساده‌ای دارد و توانایی اعمال کنترل‌های هوشمند در آن ممکن نیست. این در حالی است که ارت حفاظتی دارای سنسورهای پیشرفته است که تمامی موارد را بررسی می‌کنند.

ارت الکتریکی در صورت بروز هر نوع آتش‌سوزی، نفوذ آب و اتصال بدنه، در عرض ۲۵ میکروثانیه برق دستگاه را قطع می‌کند. بدین ترتیب خطرات موجود را به حداقل می‌رساند. این ارت در بعضی از انواع خود دارای صفحه نمایشگر گرافیکی است. به کمک این نمایشگر می‌توان وضعیت ارتینگ را به‌صورت آنلاین پایش و از میزان ولتاژ، آمپراژ، دما و حالت حفاظت اطلاع پیدا کرد. از دیگر ویژگی‌های ارت حفاظتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دارای باتری جانبی
  • قابلیت اتصال به کامپیوتر
  • قابلیت شخصی‌سازی تنظیمات
  • دارای چراغ‌های نمایشگر وضعیت
  • دارای سیستم اعلام هشدار صوتی
  • قابلیت ذخیره و انتقال اطلاعات موجود
  • قابلیت دریافت تنظیمات از طریق SMS
  • امکان دریافت و ارسال اطلاعات از طریق SMS
  • قابلیت تخلیه الکتریسیته در مایعات با ایمنی بالا
  • تخلیه ایمن الکتریسیته موجود در بدنه فلزی دستگاه‌ها
  • قطع برق به‌صورت سوئیچینگ و مستقل از جریان برق اصلی
  • محافظت از تجهیزات برقی در برابر سرج خط فاز و جریان‌های هجومی برق

خرید ارت حفاظتی از مرجعی معتبر

مجموعه سانا صنعت کنزا مخترع، طراح و عرضه‌کننده رسمی ارت الکتریکی در ایران است. این مجموعه با ده‌ها سال سابقه و تجربه توانسته است اعتماد و رضایت کاربران خود را به دست آورد. این موضوع باعث شده که اکنون سانا صنعت کنزا جایگاه ویژه‌ای در صنعت برق ایران داشته باشد و با تقویت جایگاه کنونی و رشد فزاینده در عرصه تأمین ارت حفاظتی کشور، همچنان به‌عنوان مرجعی معتبر شناخته شود.

شرکت سانا صنعت کنزا به عنوان اولین تولیدکننده سیستم  EDS (ارت الکتریکی) در جهان و همچنین پیشگام در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات شبکه برق کم جریان، با ایجاد تفکر فرایند محور گامی بلند در جهت ارتقای کیفیت خدمات ، رضایت کارفرما، بهبود عملکرد محیطی ایمنی، بهداشت حرفه ای و سلامت کارکنان برداشته است.

keyboard_arrow_up