ارت ابزار دقیق

 ابزار دقیق به تجهیزاتی گفته می‌شود که برای کنترل و اندازه‌گیری کمیت‌های فیزیکی مورد استفاده صنایع و تأسیسات مختلف قرار می‌گیرند. چنین تجهیزاتی از حساسیت بالایی برخوردار هستند و نوسانات شدید جریان برق یا تخلیه‌های الکتریکی به‌راحتی می‌توانند باعث از کار افتادن آن‌ها شوند. ارت ابزار دقیق دستگاهی است که از این تجهیزات در مقابل آسیب‌های ولتاژهای اضافی روی بدنه و بردها محافظت می‌کند.

وسایل الکتریکی دائماً در سطح بدنه خود دارای بار الکتریکی خاصی هستند که در صورت عدم تخلیه می‌توانند باعث آسیب به تجهیزات و موجب برق‌گرفتگی افراد شوند. همچنین هنگامی ‌که تخلیه الکتریسیته ساکن صورت میگیرد، این وسایل آسیب می‌بینند و نیاز به تعمیر پیدا میکنند.

طبق آمار، 60% خرابی تجهیزات و قطعات الکتریکی به‌ علت نوسانات برق یا تخلیه الکتریسیته ساکن روی می‌دهد. همین مورد ‌اهمیت استفاده از ارت الکتریکی (EDS) برای حفاظت از تجهیزات برقی را نشان می‌دهد. ارت الکتریکی یک جایگزین عالی و کاربردی برای چاه ارت است که به‌مراتب کارایی بیشتر و بهتری نسبت به آن دارد. همچنین این سیستم از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون‌به‌صرفه است و هزینه‌های چاه ارت مانند حفر چاه، خرید و تعویض سیم مسی و نوسازی دوباره را ندارد.

ابزار دقیق

ویژگی‌های ارت ابزار دقیق

ارت الکتریکی (EDS) دارای سنسورهای دما است. این سنسور باعث می‌شود درصورتی‌که دمای تجهیزات بیشتر‌ از حد نرمال باشد یا آتش‌سوزی رخ دهد، فوراً جریان برق دستگاه را قطع می‌کند. همچنین در صورت بروز جرقه یا نفوذ آب به ‌درون تجهیزات، این دستگاه مشکل را تشخیص داده و با سرعت عمل بسیار زیادی در مدت  1.2 میکرو ثانیه نسبت به قطع جریان برق اقدام می‌کند.

برخلاف چاه ارت، سیستم ارت ابزار دقیق قابل حمل و جابه‌جایی است و از آن می‌توان در انواع مختلف قدرت‌های الکتریکی استفاده کرد. ارت الکترونیکی (EDS) می‌تواند نوسانات جریان برق را به‌سرعت تشخیص دهد و درصورتی‌که نوسانات در حد ۲۰± درصد باشد، برق سیستم را قطع می‌کند.

نکته مهمی که باید به ‌آن توجه داشته باشید مکانیسم قطع جریان برق جهت تجهیزات ابزار دقیق  توسط ارت الکتریکی (EDS) است که بسیار ایمن‌تر نسبت به چاه ارت می‌باشد. در چاه ارت هنگامی‌که تجهیزات، دچار اتصال فاز به‌ بدنه می‌شوند، اتصال کوتاه رخ می‌دهد و برق اصلی قطع می‌شود. این اتفاق خود باعث آسیب به تجهیزات حساسی مانند ابزارهای دقیق خواهد شد اما در ارت الکتریکی در صورت وجود چنین مشکلاتی، برق دستگاه کاملاً مستقل از جریان برق اصلی به ‌روش سوئیچینگ قطع می‌شود که احتمال آسیب به تجهیزات حساس را به صفر می‌رساند.

مشخصات فنی ارت الکتریکی (EDS)

این سیستم به‌ طور سری به تجهیزات متصل شده و ولتاژ القایی بدنه تجهیزات را مصرف می‌کند. در صورت قطع ناگهانی خط نوترال کاملاً مانع از آسیب تجهیزات ابزار دقیق می‌شود. هنگامی‌که ولتاژ نشتی بیشتر‌ از ۴۵ ولت باشد، ارت الکتریکی، برق سیستم را قطع و از تجهیزات در مقابل سرج خط فاز تا 2000 ولت محافظت می‌کند.

کارایی ارت ابزار دقیق برخلاف چاه ارت هیچ‌گونه وابستگی به شرایط زمین، سیم مسی ضخیم و میزان رطوبت ندارد. این سیستم، ولتاژ روی بدنه تجهیزات را در پایین‌ترین حد ممکن نگه می‌دارد و بدنه آن‌ها را از سیستم ارتینگ ساختمان جدا می‌کند.

ارت الکتریکی یا EDS در مقایسه با کلیدهای بی‌ متال از سرعت بالاتری برای حفاظت از جان انسان‌ها برخوردار است و در هنگام تخلیه ولتاژهای القایی، هیچ‌گونه نوسانی را ایجاد نمی‌کند. همچنین برای کارکرد آن، نیازی به رعایت حریم نیست و قابلیت ایجاد نقطه صفر یا مرجع برای تجهیزات جریان ضعیف را دارد.

ارت ابزار دقیق

معرفی تولیدکننده رسمی ارت ابزار دقیق

بحث حفاظت‌ از تجهیزات الکترونیکی حساس مانند ابزارهای دقیق، اهمیت بالایی دارد. چراکه این ابزارها در تأسیسات بزرگ، نقشی کلیدی را برای بررسی کمیت‌های مختلف مانند دما، سرعت، فشار، چگالی و جریان برق بر عهده دارند. بنابراین لازم است از بهترین و باکیفیت‌ترین دستگاه‌های ارت الکتریکی برای حفاظت از آن‌ها استفاده کرد.

شرکت سانا صنعت کنزا که خود زیرمجموعه مرکز توسعه و فناوری صنعت برق و انرژی وزارت نیرو است، مخترع و تولیدکننده رسمی دستگاه ارت ابزار دقیق در ایران است. این مجموعه با ساخت دستگاه‌هایی باکیفیت و مطابق با استانداردهای روز جهانی توانسته اعتماد و رضایت کاربران خود را جلب نماید.

شرکت سانا صنعت کنزا به عنوان اولین تولیدکننده سیستم  EDS (ارت الکتریکی) در جهان و همچنین پیشگام در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات شبکه برق کم جریان، با ایجاد تفکر فرایند محور گامی بلند در جهت ارتقای کیفیت خدمات ، رضایت کارفرما، بهبود عملکرد محیطی ایمنی، بهداشت حرفه ای و سلامت کارکنان برداشته است.

keyboard_arrow_up