تجهیزات مخابراتی در دنیای امروزی نقشی اساسی را در برقراری ارتباط انسان‌ها با هم ایفا می‌کنند. درواقع بدون سیستم مخابراتی امکان برقراری ارتباط سریع بین دو نقطه دور از هم وجود ندارد. این سیستم با تمامی تجهیزات خود از نیروی برق تغذیه می‌کند به همین دلیل اختلالات جریان برق می‌تواند باعث آسیب به ‌آن شود. بنابراین لازم است که با استفاده از سیستم ارت مخابراتی یک محافظ قدرتمند برای جلوگیری ‌از آسیب به تجهیزات مخابراتی داشته باشیم.

ازآنجاکه تجهیزات مخابراتی از حساسیت بالایی برخوردار هستند، کوچکترین اتصالی یا نویزی در جریان برق می‌تواند باعث آسیب و از کار افتادن آن‌ها شود. از طرف دیگر این آسیب‌ها احتمال خطر برق‌گرفتگی را افزایش داده و ممکن است باعث خسارت‌های مالی و جانی فراوان شوند. هر عاملی هم ممکن است چنین خطراتی را ایجاد کند؛ از اتصال فاز به بدنه تجهیزات گرفته تا نفوذ آب و ولتاژهای نامنظم گذرا.

وظیفه ارت مخابراتی جذب ولتاژهای اضافی روی بدنه تجهیزات، قطع جریان برق در هنگام اتصال بدنه یا نفوذ آب، حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر نوسانات شدید جریان برق، افزایش عمر مفید قطعات الکترونیکی، محافظت از جان انسان‌ها و درنهایت کاهش ریسک خسارت‌های جانی و مالی است. این سیستم یک محافظ مؤثر برای دستگاه‌هایی است که با جریان ضعیف برق کار می‌کنند.

اهمیت استفاده از ارت مخابراتی الکتریکی

سیستم ارت الکتریکی که به‌اختصار EDS نیز نامیده می‌شود، بهترین جایگزین برای چاه ارت است. در چاه ارت مهندسین باید اقدام به‌ حفر چاه مناسب با خصوصیاتی مشخص نمایند. سپس با استفاده‌ از سیم مسی و ضخیم، سیستم ارتینگ را اجرا نمایند. این سیستم نیاز به هزینه مالی و زمانی زیادی دارد و کارایی آن کاملاً وابسته به ‌خصوصیات زمین است.

از طرفی خوردگی سیم مسی توسط عوامل شیمیایی و رطوبت و همچنین تخلیه‌های الکتریکی مکرر باعث می‌شود که هر چند سال یکبار، کل سیستم چاه ارت از مدار خارج شود و نیاز به نوسازی داشته باشد. این در حالی است که سیستم ارت مخابراتی الکتریکی یک دستگاه کوچک و کم‌حجم می‌باشد که عمر مفید بالایی دارد و عملکرد آن نیز هیچ‌گونه وابستگی به شرایط محیط یا زمین ندارد.

برای استفاده از این دستگاه، نیازی به حفر چاه نیست و به ‌همین دلیل از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون‌به‌صرفه است. مخابرات، ستون فقرات ارتباطات یک کشور محسوب می‌شود و هرگونه آسیب به ‌آن می‌تواند زندگی میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین به‌طور غیرمستقیم نیز می‌تواند باعث آسیب‌های اقتصادی شود. بنابراین استفاده‌ از سیستم ارت الکتریکی یک ضرورت است. این سیستم می‌تواند به‌طور سری به‌ دستگاه‌های مصرف‌کننده متصل شود و کاملاً از تجهیزات مخابراتی گران‌قیمت محافظت کند.

مزایای استفاده از ارت مخابراتی

ارت الکتریکی هماهنگی و سازگاری کاملی با تجهیزات مخابراتی داشته و کارکرد آن قابل اطمینان و بسیار هوشمند است. یکی‌ از ویژگی‌های مؤثر این دستگاه، سرعت عمل بالای آن است. به‌محض اینکه سنسورهای دستگاه، متوجه نفوذ آب یا اتصال فاز به بدنه شوند، در عرض 25 میلی‌ثانیه برق سیستم را قطع خواهند کرد و جلوی هر خطری را می‌گیرند.

نکته جالبی که در مورد سیستم EDS وجود دارد، قطع جریان برق توسط این دستگاه به روش سوئیچینگ است. در این روش در هنگام اتصال فاز به بدنه، اتصال کوتاه رخ نداده و برق تجهیزات، مستقل ‌از جریان برق اصلی، قطع خواهد شد. این ‌کار باعث می‌شود که احتمال هرگونه آسیب به تجهیزات الکتریکی به 0% برسد اما سیستم چاه ارت از چنین قابلیتی برخوردار نیست که ریسک آسیب به تجهیزات مخابراتی را تا حد چشمگیری افزایش می‌دهد.

خرید ارت مخابراتی از منبع معتبر

کارکرد سیستم ارت مخابراتی ارتباط مستقیمی با کیفیت آن دارد و درصورتی‌که نتوانید این دستگاه را از منبعی معتبر تهیه نمایید، نباید انتظار کارایی مناسبی را داشته باشید. شرکت ساناصنعت کنزا که زیرمجموعه مرکز توسعه و فناوری صنعت برق و انرژی وزارت نیرو است، تنها منبع رسمی تولید سیستم ارت الکتریکی یا همان EDS در ایران می‌باشد که مخترع رسمی این دستگاه نیز محسوب می‌شود.

بنابراین شکی نیست که با تهیه سیستم‌های ارتینگ خود از این مجموعه می‌توانید علاوه بر اصل بودن محصولات، از کیفیت آن‌ها نیز اطمینان حاصل نمایید.

شرکت سانا صنعت کنزا به عنوان اولین تولیدکننده سیستم  EDS (ارت الکتریکی) در جهان و همچنین پیشگام در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات شبکه برق کم جریان، با ایجاد تفکر فرایند محور گامی بلند در جهت ارتقای کیفیت خدمات ، رضایت کارفرما، بهبود عملکرد محیطی ایمنی، بهداشت حرفه ای و سلامت کارکنان برداشته است.

keyboard_arrow_up