تجهیزات بیمارستانی در گذشته بیشتر جنبه مکانیکی و الکتریکی داشتند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی در همه زمینه‌ها، این تجهیزات نیز پیشرفته‌تر شده و جنبه الکترونیکی پیدا کرده‌اند. کارایی یک بیمارستان ارتباطی مستقیم با کارایی تجهیزات آن دارد. کارایی تجهیزات نیز وابسته به مراقبت از آن‌ها است که سیستم ارت بیمارستانی این وظیفه را به‌خوبی بر عهده دارد.

محافظت از تجهیزات مراقبتی و بیمارستانی در مقابل اختلالات جریان برق، نویزها، پالس‌های نامنظم گذرا و اتصال فاز به بدنه تجهیزات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چراکه نه‌تنها ممکن است باعث برق‌گرفتگی کارکنان بیمارستان شود بلکه خطر سوختن و کار افتادن تجهیزات یا مرگ بیمار را در پی خواهد داشت. بنابراین کاملاً واضح است که در این مورد نیاز به یک سیستم محافظتی قدرتمند و قابل اعتماد وجود دارد.

سیستم ارت الکتریکی، سیستمی هوشمند و با سرعت عمل بالاست که جایگزین سیستم اتصال به زمین و  چاه ارت می‌شود و با استفاده ‌از تکنولوژی C&A می‌تواند باعث جذب ولتاژهای اضافی موجود در سطح بدنه فلزی تجهیزات و مصرف آن‌ها شود. درنتیجه احتمال برق گرفتگی کاربران و آسیب به تجهیزات را به‌ صفر رسانده و نقش محافظتی برای جان انسان‌ها دارد.

ارت بیمارستان

متن دستور العمل تامین برق ایمن در موسسات پزشکی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

مشکلات موجود در سیستم های برق علاوه بر این که در عملکرد، دقت، کارآیی و عمر مفید تجهیزات تأثیر نامطلوبی برجاي می گذارد، باعث تحمیل هزینه هاي گزاف دیگري از جمله هزینة تعمیرات اتفاقی، هزینه هاي مرتبط با زمان خواب تجهیزات، خسارات ناشی از لغو گارانتی خواهد شد .

 وجود چاه یا چاه هاي ارت مناسب و ارت کشی براي کلیه تجهیزات به صورت استاندارد ( به دلیل مسایل ایمنی فنی و حفاظت هاي لازم حیاتی براي بیماران و پرسنل مراکز درمانی و لزوم حذف نویزهاي ناخواسته) ایجاد ارت مناسب جزو ضروریات کلیه مراکز درمانی و تشخیصی می باشد.

بررسی ویژگی‌های ارت بیمارستانی

این سیستم به‌  زمین و متغیرات آن از جمله میزان رطوبت وابسته نیست و در ساختار آن، برخلاف چاه ارت هیچ نیازی به سیم‌های ضخیم وجود ندارد. از این‌رو نیازی به هزینه‌های گزاف برای احیاء و نوسازی سیم‌های مسی هم نخواهد داشت. ارت الکتریکی بیمارستانی دقت بالایی در عملکرد تامین ارت ایزوله و پایدار دارد و مقدار ولتاژ را با دقت ۱۰ بیت اندازه‌گیری می‌کند. مقدار جریان مصرفی نیز توسط دستگاه با همین مقدار دقت ارزیابی می‌شود.

سنسورهای موجود در ارت بیمارستانی، نشتی مستقیم فاز به بدنه تجهیزات را کمتر از 1.2 میکرو ثانیه شناسایی کرده و درصورتی‌که مقدار آن از ۴۵ ولت بالاتر باشد، اقدام به قطع تغذیه مصرف‌کننده خواهند کرد. این دستگاه سرعت عمل بالایی نیز دارد و در صورت اتصال فاز به بدنه یا نفوذ رطوبت به تجهیزات در کمتر از 1.2 میکرو ثانیه برق تجهیزات مورد استفاده را قطع و اعلام هشدار می نماید.

ازآنجاکه در زمان اختلالات جریان برق و نوسانات شدید، احتمال آسیب به تجهیزات بیشتر است این دستگاه هنگامی‌که نوسانات ولتاژ ورودی در محدوده ۲۰± درصد باشد، اقدام به قطع جریان برق می‌کند.

برتری دیگر این سیستم در مقابل چاه ارت، قطع جریان برق، به‌صورت سوئیچینگ و مستقل از جریان برق اصلی است. این کار باعث می‌شود که احتمال آسیب به تجهیزات حساس بیمارستانی به صفر برسد. همچنین سنسورهای موجود در ارت الکتریکی دائماً دمای تجهیزات را ارزیابی می‌کنند. درنتیجه هنگام آتش‌سوزی به‌سرعت نسبت به قطع جریان برق اقدام کرده و مانع ‌از خسارت‌های بیشتر می‌شوند.

سنسورهای موجود در ارت بیمارستانی

استفاده از ارت بیمارستانی چه مزایایی دارد؟

این سیستم برخلاف چاه ارت، نیازی به ‌حفر چاه نداشته و به‌هیچ‌عنوان به ویژگی‌های محیط وابسته نیست. می‌توان از دستگاه EDS در طیف گسترده‌ای از قدرت‌های الکتریکی مختلف استفاده کرد. باید توجه داشته باشید که در حالت کلی ارت بیمارستانی برای جریان ضعیف برق طراحی شده است.

در ادامه به‌ تعدادی دیگر از مزیت‌های سیستم ارت الکتریکی یا EDS به‌صورت مختصر اشاره خواهیم کرد

  • عدم وجود خطا در عملکرد
  • ابعاد کوچک با نصب سریع
  • تشخیص اتصال کوتاه در تجهیزات و قطع سریع جریان برق
  • حفاظت مؤثر از تجهیزات در هنگام قطع ناگهانی خط نوترال
  • سرعت بالاتری برای حفاظت از جان انسان‌ها در مقایسه با کلیدهای بی ‌متال
  • امکان تخلیه بار الکتریکی به‌صورت مستقیم در مایعات با ایمنی بسیار بالا
  • قابلیت حفاظت از تجهیزات بیمارستانی در مقابل سرج خط فاز تا 10کیلو ولت
  • جذب کامل ولتاژهای القایی با تثبیت ولتاژ بدنه بر روی پایین‌ترین میزان ممکن
مزایای استفاده از ارت بیمارستانی

مخترع و تولیدکننده رسمی EDS در ایران

شرکت ساناصنعت کنزا به ‌کمک مهندسین توانمند خود، موفق به اختراع سیستم‌های EDS (ارت الکتریکی) شده و این دستگاه به ‌نام مجموعه ما ثبت اختراع شده است. شرکت ما زیرمجموعه مرکز توسعه و فناوری صنعت برق و انرژی وزارت نیرو است و تنها تولیدکننده رسمی سیستم‌های ارت بیمارستانی در ایران است.

کیفیت بالای سیستم‌های تولیدشده، استفاده ‌از خط تولید پیشرفته، دانش به‌روز و تجربه طولانی‌مدت باعث شده که مجموعه ساناصنعت کنزا بتواند رضایت کاربران خود را جلب کرده و به برندی معتبر در این زمینه تبدیل شود. شما سروران گرامی نیز می‌توانید جهت سفارش دستگاه مورد نظر خود از طریق فروشگاه آنلاین اقدام نمایید.

شرکت سانا صنعت کنزا به عنوان اولین تولیدکننده سیستم  EDS (ارت الکتریکی) در جهان و همچنین پیشگام در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات شبکه برق کم جریان، با ایجاد تفکر فرایند محور گامی بلند در جهت ارتقای کیفیت خدمات ، رضایت کارفرما، بهبود عملکرد محیطی ایمنی، بهداشت حرفه ای و سلامت کارکنان برداشته است.

keyboard_arrow_up